Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kennismaken met Azora

Meeloopdag-Elza-foto-2.jpg

Als je benieuwd bent naar werken bij Azora, dan zijn er veel mogelijkheden om te ervaren hoe het is. Elza wilde graag een meeloopdag volgen dus is die dag voor haar georganiseerd. Na de tijd vroegen we haar om haar ervaring.

Kun je wat vertellen over jezelf?
Mijn naam is Elza van Houten. Ik ben 53 jaar en moeder van 4 dochters en 1 zoontje. Ook ben ik oma van een kleinzoon en is er een kleindochter op komst. Ik heb gewerkt als administratief medewerkster en ben uiteindelijk, na jaren op een middelbare school gewerkt te hebben als toezichthouder, in de zorg terecht gekomen. Hier voel ik me als een vis in het water. Ik heb eerst in de thuiszorg gewerkt, toen als woonassistente, en toen kreeg ik 3 jaar geleden een kans die ik met beide handen heb aangegrepen: ik mocht de opleiding VIG/MZ gaan doen. Nog even en ik heb mijn diploma’s!

Hoe ben je bij Azora gekomen?
Een half jaar geleden zijn wij (verloofde, een dochter, zoontje en ik) van Duiven naar Zelhem verhuisd. Het was een bewuste keuze om in de Achterhoek te gaan wonen. We hebben hier gevonden wat we zochten, namelijk de Achterhoekse gemoedelijkheid, en hebben het hier dan ook prima naar onze zin. Nu ik bijna ben afgestudeerd wordt het tijd om ook mijn werk deze kant op te halen. Ik ben dus op zoek naar een organisatie die bij mij past en waar ik de gemoedelijkheid vind die mij zo aanspreekt. Ik heb gekeken op internet welke zorgorganisaties er in de Achterhoek zijn. Zo kwam ik op de site van Azora terecht en ik was onder de indruk van de leuke foto’s van activiteiten met bewoners. Er wordt hier duidelijk veel georganiseerd voor hen, superleuk! Ook het feit dat zij voor de 3e keer op rij de beste werkgever van Gelderland zijn geweest sprak mij aan. Op mijn stageadres heb ik eens navraag gedaan en ook daar bleek Azora bekend te staan als prima organisatie. Reden te meer om eens contact op te nemen met de vraag of het mogelijk was om eens mee te lopen.


“Dit was wat ik voor ogen had als ik het heb over de gemoedelijkheid in de Achterhoek”


Hoe was je meeloopdag?
Ik bleek van harte welkom te zijn en al snel was er een afspraak gemaakt. De locatie (De Schuylenburgh) bleek net zo leuk te zijn als op de foto’s. Vooral het uitzicht dat een aantal bewoners hadden (de kinderboerderij) vond ik geweldig. Hoe leuk is het om wakker te worden met het gekraai van de haan! Ook wordt er duidelijk erg veel aandacht besteed aan de dagbesteding van de bewoners. Van een erg leuk beweegprogramma tot een heus lente-ontbijt, de bewoners komen niks tekort. De belevingsgerichte zorg die de bewoners krijgen sprak mij ook zeer aan. Onderling heerste er ook een ontspannen sfeer, erg fijn om te ervaren. Dit was wat ik voor ogen had als ik het heb over de gemoedelijkheid in de Achterhoek.

En nu?
Zoals gezegd ben ik nog niet helemaal klaar met mijn opleiding. Maar werken bij Azora straks zou voor mij een prima optie zijn. Wordt vervolgd?


Inmiddels zijn we een paar weken verder sinds het interview en hebben we zelfs het geweldige nieuws ontvangen dat Elza is aangenomen bij Azora. We wensen je heel veel werkplezier!