Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Den Es in Varsseveld (Psychogeriatrisch verpleeghuis)

Werken in een kleinschalig verpleeghuis, waar je zorg op maat biedt

Voor de bewoners van Den Es ben jij van onschatbare waarde. In ons verpleeghuis delen ze samen een huis en jij zorgt ervoor dat ze 24/7 de beste zorg krijgen. Dat is een uitdaging, want onze cliënten in Den Es hebben bijvoorbeeld psychogeriatrische problemen en veel behoefte aan zorg en begeleiding. Daarom hebben we de juiste expertise in huis als het gaat om mensen met dementie en de ziekte van Korsakov. Jij kijkt wat ze nog kunnen en leuk vinden. Zo zorg je er samen met je collega’s voor dat het dagelijks leven zoals je cliënt dat altijd gewend was, centraal staat.

Jij ziet je cliënten als mens, niet als ziektebeeld

Van onze 16 woningen met elk 8 bewoners, maak jij samen met je collega's een gezellig en veilig thuis. Je bent er voor je cliënten door ze de fysieke en medische zorg te bieden die ze nodig hebben, én door zoveel mogelijk tegemoet te komen aan hun sociale en emotionele behoeftes. Jij ziet de mens, niet alleen het ziektebeeld. En dat geldt niet alleen voor onze permanente bewoners, maar ook voor de cliënten die voor dagbehandeling komen; de psychogeriatrische dagbehandeling biedt hulp aan 10 cliënten die geconfronteerd worden met geestelijke achteruitgang. Deze dagbehandeling wordt gegeven in een prachtig activiteitencentrum in de tuin van Den Es.

Omdat we gezelligheid en ontspanning dus ook belangrijk vinden, hebben we in Den Es ook veel aandacht besteed aan het realiseren van ontspanningsmogelijkheden. Op de begane grond bijvoorbeeld, is ons – vrij toegankelijke – Grand Café. Hier kun je met je collega’s heerlijk een hapje eten, eventueel samen met cliënten en buurtbewoners. Voor beweging biedt Den Es een prachtige binnentuin, die we delen met het aangrenzende woonzorgcentrum en verpleeghuis De Bettekamp.

Je werkt in een klein team, met ondersteuning van verschillende paramedici

In Den Es werken we graag in kleine teams, zodat onze cliënten niet voortdurend met nieuwe mensen te maken hebben. Je werkt dus nauw samen met een kleine groep collega’s. Samen bieden jullie 24/7 medische zorg en behandelingen, maar ook aandacht, interesse en vrolijkheid. Je team zal bestaan uit verzorgenden, verpleegkundigen, voedingsassistenten, medewerkers huishouding en activiteitenbegeleiders. Daarnaast kun je voor specifieke ondersteuning en expertise ook een beroep doen op de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, diëtist, geestelijk verzorger, of op de specialist ouderengeneeskunde, die verantwoordelijk is voor de verpleeghuiszorg. Verder hebben we in Den Es de juiste expertise in huis als het gaat om mensen met de ziekte van Korsakov en mensen met dementie.