Naar inhoud

Opleidingen en stages

Ook na je studie wil je graag op de hoogte blijven van de laatste (technologische) ontwikkelingen in je vakgebied, toch? Dat kan. Sterker nog, dat juichen we toe! Want wij vinden het net zo belangrijk als jij dat we onze cliënten de beste zorg bieden die we in huis hebben. En om te zorgen dat we heel veel in huis hebben, regelen wij voor jou onderwijs en begeleiding op maat. Zodat jij je kunt ontwikkelen op een manier die past bij jouw manier van leren, en bij jouw kennis en ervaring.

Omdat wij een lerende organisatie zijn, en een erkend leerbedrijf, hebben wij voor alle leeftijden en voor alle niveaus passende opleidingen: voor leerlingen en stagiaires hebben we leertrajecten in diverse richtingen. En voor onze (meer ervaren) medewerkers hebben we allerlei scholingstrajecten die aansluiten bij de actualiteit of bij de persoonlijke ontwikkeling van jou of je team. Deze trainingen bieden we onder andere aan via ons Azora Leerplein.

BBL-opleidingen: verzorgende en verpleegkundige

Wil jij graag als verzorgende IG (niveau 3, voor volwassenen) of als verpleegkundige (niveau 4) aan de slag? Ieder jaar werven wij buiten onze gelederen kandidaten voor de opleiding tot verzorgende IG. En als je al in dienst bent bij ons, dan kun je de 2 jaar durende opleiding tot verpleegkundige niveau 4 bij ons volgen (dus alleen voor Azora medewerkers).

De beide opleidingen zijn competentiegericht, wat inhoudt dat we rekening houden met jouw kennis, inzicht, vaardigheden en houding. Je kunt ten dele je eigen route bepalen: wat weet en kan je al, en wat wil je nog leren? Uiteraard hoef je dit niet allemaal alleen te doen. Werkbegeleiders en praktijkopleiders helpen je tijdens dit proces.

Geïnteresseerd?

Als je graag een BBL-opleiding wilt volgen, neem dan eens contact op met onze opleidingsadviseurs Marije De Cuyper of Esther Teunissen om door te spreken wat het beste bij je past. Je kunt hen bereiken op 0315 - 33 81 11. Om een duidelijk beeld te krijgen van de inhoud van de opleiding, kun je het beste op de website van het regionaal opleidingscentrum kijken: www.graafschapcollege.nl.

Stage/afstuderen

Als jij bij ons stage komt lopen, dan zorgen wij ervoor dat je goed begeleid wordt, door deskundige zorgprofessionals en praktijkbegeleiders. Ieder jaar hebben we voor ruim 250 stagiaires een plek binnen onze organisatie. De meeste plaatsen hebben we voor stagiaires van de opleiding verzorgende IG, BOL niveau 3. Maar ook als je een opleiding doet tot verpleegkundige (op MBO- of HBO-niveau), of als je fysiotherapie, psychologie of logopedie studeert, ben je bij ons welkom. En voor toekomstige ICT’ers, HRM-medewerkers en facilitaire toppers maken we ook graag een plaatsje vrij.

Waarom we hier zo mee bezig zijn? Omdat wij vinden dat het onze maatschappelijke plicht is om te doen wat we kunnen om zo veel mogelijk enthousiast, betrokken en goed opgeleid zorgpersoneel op te leiden.

Hoe regel jij je stage bij ons?

Als je vragen hebt over (de mogelijkheden van) een stage bij ons, bel dan onze opleidingsadviseurs Marije De Cuyper of Esther Teunissen. Zij kunnen antwoord geven op al je vragen. Je kunt hen bereiken via 0315 - 33 81 11, of door een mail te sturen naar opleidingen@azora.nl. Verder moet je natuurlijk bij je eigen opleidingsinstituut vragen naar de mogelijkheden van een stage bij Azora, want uiteindelijk moet de stagebegeleider van jouw opleiding wel akkoord gaan.

Leerafdeling

Wij zijn van mening dat de praktijk de beste leerschool is. En daarom zijn wij al in 2008 begonnen met onze eigen leerafdelingen: in woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in ‘s-Heerenberg, en in woonzorgcentrum De Bettekamp in Varsseveld.

Op deze leerafdelingen voer jij, als stagiaire van een BOL-opleiding, zelf de zorgtaken uit. Dat doe je met je mede-stagiaires, waarmee je een zelfstandig team vormt. Je wordt begeleid door een aantal gediplomeerd Verzorgenden IG, die als werkbegeleider ook eindverantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de zorg. Vanuit het Graafschap College komt er bovendien iedere week een docent op jullie leerafdeling lesgeven.

Het mooie van werken op een leerafdeling is dat je veel verantwoordelijkheid hebt, zelfstandig werkt en dat je alle geleerde theorie gelijk kunt toepassen in de praktijk. Je doet ervaring op en ontwikkelt competenties die je in de rest van je loopbaan zeker van pas komen!

Wijk-leercentra voor leerlingen en stagiaires

Op een aantal locaties - Antonia, Gertrudis, Debbeshoek en De Bettekamp - hebben wij een wijk-leercentrum. Deze centra zijn innovatieve leeromgevingen waar studenten uit verschillende studiejaren en studierichtingen met én van elkaar kunnen leren.
Werken en leren komen op deze manier heel natuurlijk samen. Iedere week komt er bovendien een docent van het ROC Graafschap College, die je ondersteunt in je leerproces: denk hierbij aan coaching, intervisie en bijeenkomsten waarin jij en je medestudenten allerlei onderwerpen bespreken die te maken hebben met jullie leer- en werkproces.
Ook studenten van andere Azora-locaties en studenten die bij andere zorginstellingen in de wijk leren, sluiten aan bij één van de wijk-leercentra van Azora. Dat is efficiënt, nuttig en heel leuk: zo leer je veel andere studenten kennen!

Kwaliteitsregister verzorgenden en verpleegkundigen (V&V)

Jij bent vakbekwaam, goed opgeleid en je volgt regelmatig een bijscholing om je kennis up-to-date te houden en uit te breiden. In het kwaliteitsregister V&V kun je dat allemaal registreren in een online portfolio. Zo is niet alleen voor jou, maar ook voor je (nieuwe) werkgever duidelijk dat jij een professional bent.

Veel medewerkers van Azora zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister V&V en moeten binnen 5 jaar voldoende (geaccrediteerde) punten behalen om hun registratie te behouden. Dit kan bijvoorbeeld door trainingen van Azora te volgen.Cookie-instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt.

Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie.

Accepteren Weigeren