Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Van vakantiewerk naar bijbaan

| 23-02-2023

Bij veel zorgorganisaties kun je in de zomerperiode vakantiewerk doen. Zo ook bij Azora. Quinty (18) heeft na haar eindexamens vakantiewerk bij Azora gedaan en heeft daar een bijbaantje aan over gehouden.

“Ik wist al een tijdje dat ik na mijn eindexamen HBO Verpleegkunde wilde gaan studeren aan de HAN in Nijmegen, dus het leek me leuk om alvast wat ervaring op te doen. Hierdoor heb ik een indruk gekregen van het werk in verpleeghuis,” aldus Quinty. “Ik vind mijn opleiding erg interessant. Ook kan ik wat dingen toepassen tijdens mijn werk, zoals communicatie met de bewoners. Ik startte vorig jaar in juni en heb toen lekker veel uren kunnen maken.”

'Ik kan mijn werk flexibel combineren met mijn lesdagen. Meestal werk ik één dienst in het weekend, als ik mijn rooster heb dan geef ik aan welke diensten ik door de week kan werken. Het is heel fijn dat ze rekening houden met mijn studie.'


Ik heb fijne werktijden. ’s Ochtends van acht tot één uur en ’s avonds van half vijf tot half negen. Soms heb ik een dubbele dienst op een dag.” Quinty werkt op afdeling Marktzicht, somatiek, bij Gertrudis in ’s-Heerenberg. “Tijdens mijn werk verleen ik zorg om bed. ’s Ochtends ga ik op mijn afdeling alle kamers langs en verwissel ik bijvoorbeeld alle prullenbakken en doe ik de afwas. Per dag heb ik een aantal bedden die ik moet verschonen of moet opmaken. Rond een uur of twaalf komt de kar met eten, dan dek ik de tafel voor de bewoners die op hun kamers eten en breng het eten rond. Sommige mensen breng ik naar beneden, zij eten gezamenlijk in de eetzaal. ’s Avonds is vaak een rustige dienst. Dan heb ik meer tijd om met de bewoners gesprekken te voeren, dit vind ik erg leuk en waardevol. Ook in de avond zorg ik er weer voor dat de bewoners hun maaltijd krijgen. Vervolgens doe ik nog een koffierondje.”

Quinty kan haar werk goed combineren met haar studie. “Ik kan mijn werk flexibel combineren met mijn lesdagen. Meestal werk ik één dienst in het weekend, als ik mijn rooster heb dan geef ik aan welke diensten ik door de week kan werken. Het is heel fijn dat ze rekening houden met mijn studie.”

Quinty raadt iedereen aan om bij Azora vakantiewerk te doen. “Ik vind het heel leuk om bij Azora te werken. Het is leuk om de bewoners steeds beter te leren kennen, hoe ze zich steeds meer openstellen richting mij. De collega’s helpen me waar nodig. Ik hoop na dit eerste studiejaar meer zorg gerelateerde werkzaamheden te mogen uitvoeren.”

  • Benieuwd naar de mogelijkheden voor bijbanen in de vakantie? Bekijk hier de vacatures of neem contact op met onze recruiter Ellen Knaven.