Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

'Proeven' aan het werk

| 07-02-2023

In april 2022 startte Azora het eerste traject ‘zorgondersteuners in de thuiszorg’, waarin de deelnemers in 12 weken leerden hoe ze zelfstandig als zorgondersteuner in de thuiszorg konden werken tijdens de zomerperiode. Hiervoor gingen zij één avond in de week naar het Graafschap College en werden ze op de werkvloer gekoppeld aan hun eigen buddy. Parallel aan de opleiding worden ze steeds zelfstandiger en gaan ze zelf binnen de route op pad.

'De kans die ik kreeg, was bijna te mooi om waar te zijn. Ik kon ‘proeven’ aan het werk en hoefde daarvoor niet eerst een lang opleidingstraject te volgen, maar ‘slechts’ een traject van een paar weken.'

Een van de deelnemers was Bianka Gerritsen (49) die erg enthousiast is. Ze wilde al langere tijd iets anders, maar vond het lastig om de stap te zetten. “Werken in de zorg leek mij leuk en dankbaar werk, maar helemaal zeker wist ik dat niet. Ik had geen duidelijk beeld van de inhoud van het werk. Bovendien zag ik er tegenop om met een volwaardige opleiding te starten. De twijfel of ik de zorg wel écht leuk genoeg zou vinden en de combinatie van werken, leren en de zorg voor mijn kinderen hielden mij steeds tegen", legt Bianka uit. Dat gevoel veranderde toen vorig jaar de mogelijkheid voorbijkwam om bij de thuiszorg aan de slag te gaan. “De kans die ik kreeg, was bijna te mooi om waar te zijn. Ik kon ‘proeven’ aan het werk en hoefde daarvoor niet eerst een lang opleidingstraject te volgen, maar ‘slechts’ een traject van een paar weken.”

Bianka kwam erachter dat een baan in de zorg écht bij haar past. “Je kunt het verschil maken voor mensen. Ze een prettige start van de dag geven of een luisterend oor bieden, bijvoorbeeld.” Ze was zo enthousiast dat ze augustus is gestart met de tweejarige opleiding Verzorgende IG, ook bij het Graafschap College. “In de beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat ik mijn opleiding combineer met mijn werk bij Azora. Ik werk nu niet meer in de thuiszorg, maar bij verpleeghuis Den Es in Varsseveld. Ik vond het best spannend allemaal, maar had er ook heel veel zin in.”

Wij zien het als een win-win situatie. Onze cliënten kunnen worden bediend en voor de kandidaten biedt het een laagdrempelige kennismaking met de (thuis)zorg, en kan het voor hen een mooie opstap zijn voor het werken in de zorg of het volgen van een (vervolg) opleiding.

  • Wil jij ook kennis maken met de zorg? Neem dan contact op met onze recruiter Ellen knaven of bekijk hier de vacatures.