Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

In de thuiszorg hoef je niet altijd aan te bellen.

Thuiszorg

"Zelfstandig thuis wonen met de ondersteuning die jij biedt"

Weet je waar jouw cliënten tegenaan lopen? Als hij ’s ochtends opstaat, wil zijn lijf niet meer zo goed mee. Aan- en uitkleden is daarom een hele opgave geworden. En stofzuigen en dweilen? Ze krijgt al haast hartkloppingen bij de gedachte daaraan. Het wordt steeds moeilijker om alles zelf te doen, maar ze willen zó graag zelfstandig blijven wonen.

En met jouw hulp kan dat prima! Jij en je collega’s staan 7 dagen per week, van 7.00 tot 23.00 uur klaar voor jullie cliënten, bij ons in de thuiszorg hoef je dus geen nachtdiensten te draaien. Je biedt de zorg die nodig is, je doet wat je cliënt écht niet meer zelf kan:

 • Huishoudelijke verzorging
  Een schoon, verzorgd en opgeruimd huis: dat gun je je cliënten. Als ze dat niet meer allemaal zelf kunnen regelen, dan kijken jullie samen hoe je daarbij kan helpen. Wat je cliënt nog zelf kan en graag doet, blijft hij of zij ook lekker zelf doen. Andere dingen neem je over.

  Je helpt en begeleidt zo, dat jouw cliënt met minimale ondersteuning zelf weer verder kan. Je helpt met schoonmaken, ramen zemen, wassen, stofzuigen of met het controleren van levensmiddelen op houdbaarheid. Voor jou staat de vraag van je cliënt en zijn of haar zelfstandigheid centraal. Altijd.
 • Persoonlijke verzorging
  Hebben je cliënten moeite met in en uit bed komen, met aan- of uitkleden? Gaat douchen niet meer zo goed of vinden ze het moeilijk om medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheden in te nemen? In al die gevallen kom jij op vaste tijden langs om te ondersteunen. En als dat nodig is, help je in één moeite door met oefenen met bijvoorbeeld prothesen, een rollator of met het regelmatig bewegen van armen en benen, zodat je cliënt zo fit mogelijk blijft.
 • Verpleging
  Als je cliënt ziek is of een beperking heeft, dan kan hij of zij thuis verpleging krijgen. Dat kan ook tijdelijk, als je cliënt bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt. Jij verzorgt wonden, geeft een injectie of biedt andere verpleegkundige zorg en je cliënt kan fijn in zijn eigen omgeving blijven.

  Zo nodig adviseer je ook over gezonde voeding, medicijngebruik, woningaanpassingen en het gebruik of de aanschaf van hulpmiddelen. Of je leert familieleden om jouw cliënt goed en veilig te helpen.
 • Begeleiding
  Soms zijn er omstandigheden waardoor je cliënt tijdelijk de grip op zijn of haar leven verliest. Bijvoorbeeld als hij of zij te maken krijgt met een echtscheiding, het verlies van een dierbare, of wanneer hij of zij met psychische problemen kampt. Ieder mens reageert dan op zijn eigen manier. Samen brengen jullie de situatie in kaart en je helpt om de zaken weer op te pakken. Dat kan gaan om de organisatie van het huishouden, het op orde brengen van de financiën, maar ook om het aanbrengen van structuur in het dagritme of het opnieuw aangaan van sociale contacten.
 • Thuiszorg voor terminale patiënten
  Als je cliënt tijdens zijn of haar laatste levensfase graag thuis wil blijven wonen, in zijn of haar vertrouwde omgeving, te midden van familie en andere dierbaren, dan help jij daarbij. De wijkverpleegkundige bekijkt samen met de huisarts wat de mogelijkheden zijn.

Dichtbij en vertrouwd

Persoonlijkere ondersteuning dan thuiszorg is er bijna niet. In het huis van je cliënt kom je 1-op-1 tegemoet aan zijn of haar individuele zorgvraag, ook als die in de loop van de tijd verandert. Doordat wij wijkgericht werken, werk jij zoveel mogelijk bij dezelfde cliënten. Jij kent ze het beste, kan daarom het beste adviseren en je signaleert het als eerste als er iets mis gaat.

Azora biedt thuiszorg in de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek.