Cookie instellingen

Hallo, leuk dat je op onze site kijkt! We hebben ons uiterste best gedaan om deze site zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je in te richten. Zodat jij snel vindt wat je zoekt. Daarom gebruiken we cookies: kleine tekstbestandjes die ons laten zien waar bezoekers zoals jij behoefte aan hebben. Niets geks, niets ernstigs en we beloven dat je er geen last van zult hebben. Meer informatie

Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Verhalen: 'Het klopt'

Facilitaire dienst gaat voor totaalplaatje

‘Blije bewoners, medewerkers en bezoekers. Daar doe ik het voor.’ Bram Engelen (24) vertelt over zijn werk als coördinerend medewerker huishoudelijke verzorging binnen de facilitaire dienst van Azora.

Lees verder

Het warme welkom van de recruiter

‘Nog altijd krijg ik er een kick van als we iemand aannemen of enthousiasmeren.’ Ellen Knaven (46) is recruiter bij Azora. Ze laat mensen graag kennismaken met de zorg en denkt daarbij vooral in mogelijkheden.

Lees verder

De uitdaging van de fysiotherapeut

Wat is hier precies aan de hand? Hoe functioneert deze persoon thuis? Is hij zelfredzaam? Dat zijn vragen die Marjolein Wondergem (42) zichzelf vaak stelt. Ze werkt als algemeen en geriatriefysiotherapeut op onder andere de Acute Care Unit (ACU) en eerstelijns praktijk van Azora. Ze neemt ons in dit verhaal mee in de bijzondere uitdagingen die haar vak met zich meebrengt.

Lees verder

De voorsprong van een zorgstudent

“Soms denk ik op het werk: hee, hier hadden we het laatst op school ook over.” Fay Groenenstijn (20) vertelt over haar ervaringen als zorgstudent. Ze volgt een hbo-opleiding tot verpleegkundige en werkt daarnaast in de ouderenzorg. Hoe bevalt haar die combinatie?

Lees verder

Expertise van de specialist ouderengeneeskunde: vaak gewenst, soms noodzakelijk

‘Hoe kan ik als specialist ouderengeneeskunde zoveel mogelijk kwetsbare ouderen blijven bedienen in de toekomst?’ Josine ten Have voelt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nu binnen én buiten de muren van het verpleeghuis de complexiteit van zorgvragen toeneemt. ‘Steeds vaker stel ik mijzelf daarom de vraag: moet ík dit doen?’

Lees verder

Roy ruilt technische sector in voor de zorg

“Inmiddels weet ik dat ik een mensenmens ben. Ik ben meer op de mens gericht dan op het product dat ik aan het maken ben.” Na verschillende technische beroepen volgt Roy van Raaij (46) nu met plezier de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) binnen Azora.

Lees verder

Achter iedere voordeur een ander verhaal

‘Met een huppeltje in mijn hart rijd ik naar de cliënten in Zeddam. Ik ga van deur naar deur en hoef niet van 7:00 uur tot 16:00 uur op één locatie te zijn. Dat geeft mij een groot gevoel van vrijheid.’ Karin Siemes en Ilse van der Veen werken in de thuiszorg. Ze zijn coördinerend verzorgenden IG bij Azora en vertellen wat hun werk zo bijzonder maakt.

Lees verder

De GZ-psycholoog als duizendpoot

‘De psycholoog in de ouderen- en verpleeghuiszorg behandelt een van de meest uitdagende en complexe problematiek die er bestaat door de veelheid aan factoren die meespelen.’ ‘Je moet als psycholoog eigenlijk een soort duizendpoot zijn.’ Aan het woord is Annemieke Schreur, werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog binnen Azora.

Lees verder

Yvonne ervaart vakantiegevoel op Ravza-afdeling

'Ravza' is een multiculturele afdeling binnen Azora: er wonen en werken mensen met verschillende culturele achtergronden. Hoe bijzonder is het om hier te werken? Verpleegkundige Yvonne Gosselink deelt haar ervaringen: ‘We merken dat bewoners en hun familieleden zich vaak snel bij ons thuis voelen. “Kom erbij, iedereen is welkom”, dat is de sfeer die we met elkaar nastreven.’

Lees verder

Van administratief werk naar zorgverlening aan kwetsbare mensen

Anja Pols (58) gooit afgelopen augustus het roer om. Ze ruilt haar kantoorbaan in voor werken in de zorg: “Ik dacht dat ik te oud was voor zo’n verandering, totdat ik hoorde over de combinatie van werken én leren in de zorg. Die mogelijkheid maakte me enthousiast.” Anja vertelt over haar ervaringen met de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) binnen Azora.

Lees verder

Een robot als maatje

Tegenwoordig zijn de televisie, elektrische tandenborstel en rollator normaal en alledaags, maar ooit waren zij vooruitstrevende en vernieuwende uitvindingen. Zorginnovatie gaat verder en brengt ons inmiddels robots, tablets en slimme applicaties. Hoe weet je wat er bestaat en welke hulpmiddelen je kunt inzetten? Innovatie-coördinator Anniek Wikkerink en ondersteuner zorgtechnologie Regina Bulterman vertellen over zorginnovatie binnen Azora. Want de rol van innovatie en technologie in de zorg is groot en wordt steeds groter.

Lees verder

Van vakantiewerk naar bijbaan

Bij veel zorgorganisaties kun je in de zomerperiode vakantiewerk doen. Zo ook bij Azora. Quinty (18) heeft na haar eindexamens vakantiewerk bij Azora gedaan en heeft daar een bijbaantje aan over gehouden.

Lees verder

'Proeven' aan het werk

In april 2022 startte Azora het eerste traject ‘zorgondersteuners in de thuiszorg’, waarin de deelnemers in 12 weken leerden hoe ze zelfstandig als zorgondersteuner in de thuiszorg konden werken tijdens de zomerperiode. Hiervoor gingen zij één avond in de week naar het Graafschap College en werden ze op de werkvloer gekoppeld aan hun eigen buddy. Parallel aan de opleiding worden ze steeds zelfstandiger en gaan ze zelf binnen de route op pad. Een van de deelnemers was Bianka Gerritsen (49) die erg enthousiast is.

Lees verder

Dag van het werkplezier in de zorg: op de revalidatieafdeling

31 januari 2023 is de dag van het werkplezier in de zorg. Voor deze dag hebben we twee zorgcoördinatoren van de neurologische revalidatieafdeling binnen Azora gesproken, Marion Broekhuizen en Susanne Venhorst.

Lees verder